Вступ до аспірантури

Підставою для оголошення прийому на навчання до аспірантури для здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії за певною спеціальністю є ліцензія Міністерства освіти і науки України на провадження освітньої діяльності за третім (освітньо-науковим) рівнем.
Правила прийому розроблені відповідно до Закону України від 01.07.2014 р. № 1556-VII «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 р. № 261 «Про затвердження Положення про підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах)», Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 276 від 15.03.2023 р.
Правила прийому до аспірантури Університету у 2023 р. діють до набрання чинності Правил прийому на 2024 рік. Правила прийому до аспірантури в 2023 році .
До аспірантури приймаються особи, які здобули ступінь магістра (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста).
Нормативний строк підготовки доктора філософії в аспірантурі становить чотири роки.
Прийом до аспірантури здійснюється на конкурсній основі за відповідними джерелами фінансування (за кошти фізичних та юридичних осіб).
Здобуття ступеня доктора філософії здійснюється за очною (денною) та заочною формами навчання в межах ліцензованого обсягу відповідно до отриманих ліцензій.